In 1988 ben ik beginnen werken als loodgieter. Later startte ik in 1999 een eigen zaak. De droom om zelf bier te brouwen zat in mijn achterhoofd, maar door het vele loodgieterswerk was er geen vrije tijd voor.
Brouwer - Johan Hauquier
Begin 2018 ben ik terug als werknemer gaan werken. We verkochten ons klantenbestand van jaren loodgieterswerk en in oktober 2018 vormden mijn partner en ik onze firma om naar Brouwerij Den Duffeleir.
Tijdens de periode 2017-2019 volgde ik 2 jaar avondschool te Anderlecht. In juni behaalde ik het certificaat "technicus fermentatieprocessen bierbrouwen". Kort hierna brouwden we ons eerste bier: Tripel Amber 7° in samenwerking met brouwerij Craeywinckelhof te Lubbeek.
In augustus 2019 stelden wij onze Tripel Amber 7° voor voor het publiek en de pers. In november kregen we onze omgevingsvergunning. We startten in december met de verbouwing naar een huisbrouwerij. We deden intussen ook een aanvraag vergunning accijnzen en FAVV. In maart 2020 kregen we deze vergunning. In 2021 brouwden we ons tweede bier: de Blonde Knoop.
Omdat we fier zijn om te mogen wonen en leven in het mooie Duffel, vonden we samen met mijn partner de naam “Den Duffeleir”.
Den Duffeleir, naam van een inwoner van Duffel. Vroeger was er de groffe stof en de jas “Duffelcoat”. De knoop van de jas in ons logo stelt de verbinding voor met de plaats Duffel en ons bier.
Onze bieren
• Tripel Amber 7° is gebrouwen met 3 mouten en is goudkleurig met een fruitige toets.
• Blonde knoop, een smaak die je vasthoudt, ongefilterd en hergist op fles. Een frisse tripel met een stevig karakter.
Kaas
Jonge kaas, gerijpt in onze Tripel Amber 7°. Deze kaas wordt voor ons gemaakt in een melkveeboerderij en smaakt lekker af bij het nuttigen van ons bier.
Den Duffeleir Glazen
Bestel onze producten in de webshop.